Norrlands nations Salongs­orkester is the word's only Nations' orchestra that plays classical music!

Vi bildades 1986 vid Norrlands nation i Uppsala av Greger Andersson och spelade till en början mest wienervalser på baler. När Kurt Lewin tog över taktpinnen 1989 breddade orkestern sin repertoar till att omfatta även kammarmusik och symfonisk musik. Från våren 2007 till våren 2010 var Eva-Lena Holmstedt, fagottist och kammarmusiker, dirigent för Salongsorkestern. Hösten 2010 till hösten 2018 dirigerades orkestern av Pär Peterson, stråkpedagog från Uppsala. Till och med våren 2019 var klarinettisten och musikproducenten Max Låke orkesterns dirigent. Hösten 2019 började Tobias Hall som dirigent. Han är musiklärare på musikskolan i Uppsala.

Salongsorkestern uppträder vid baler på studentnationerna och ger några mycket uppskattade konserter varje år. Orkestern, som har en typisk symfoniorkester besättning av stråk, träblås, bleckblås och slagverk, har ett femtiotal medlemmar, de flesta studenter med musiken som hobby.

Orkestern finns tillgänglig för spelningar, och det finns även stråkkvartett och blåskvintett att hyra. Hör av dig till ordföranden för bokning!

Är du intresserad av att gå med i orkestern? Hör av dig!

Contact us

Håll dig uppdaterad!Keep yourself up-to-date!

Här kan du prenumerera våran nyhetsbrev som kommer oregelbundet. Då missar du inga konserter och nyheter om orkestern.Subscribe to our (mainly swedish) newsletter. You will receive it unregularily and won't ever miss any concert or news about the orchestra.


 

Aktuellt

Konserten den 5 april blev uppskjuten.The concert planned on the 5th of april was being postponed.

Spelning på BIRDIE i maj 2019